Zibensaizsardzība, ugunsdrošība, ugunsdrošības sistēmu projektēšana | aphelp.lv

Veikals

Zibensaizsardzība – nepieciešamais ēkas drošības nosacījums

17.02.2017

Neatkarīgi no tā, kādas nozīmes ir ēka, tai noteikti ir jābūt aizsardzībai pret zibeni, tāpat arī impulsa un elektromagnētiskajiem traucējumiem. Zibens spēriens ēkā var ne tikai to aizdedzināt, bet arī sabojāt visu tehniku tajā, tāpēc ugunsdrošības sistēmu projektēšana un droša zibensaizsardzība – obligāts nosacījums, ēkas drošības nodrošināšanai un pasākums, kuru nedrīkst atstāt novārtā.

Zibensaizsardzība – tas ir pasākumu kompleks, lai aizsargātu daudzdzīvokļu māju, privātmāju, kotedžu un praktiski jebkuru ēku, kā arī cilvēkus, kuri atrodas tajā no negatīvajām negaisa izpausmēm. Tā kā zibens – viens no visbiežākajiem ugunsgrēka iemesliem, nepieciešams parūpēties par zibensnovedēja un zibensaizsardzības uzstādīšanu.

Mūsu kompānija Ap-Help sniedz tādus pakalpojumus kā – zibensaizsardzība un ugunsdrošība, un to sistēmu uzstādīšana rūpnieciskajos, komerciālajos un dzīvojamos objektos.

Zibensaizsardzības sistēmu uzstādīšana

Dotās aizsardzības sistēmu darbi ietver sevī vairākus etapus:

  • Zibensaizsardzības sistēmu projektēšana.
  • Nepieciešamā aprīkojuma un materiālu sagatavošana.
  • Pašu sistēmas montāžu, kas ietver gan rakšanas darbus, gan darbus augstumā.
  • Sistēmas darbspējas pārbaude, tās konfigurācija.
  • Dokumentu sagatavošana.

Zibensaizsardzības sistēma sastāv no trim obligātajām sastāvdaļām:

  • Ārējā sastāvdaļa: uztver strāvas lādiņu, novada to un nodrošina tā vienmērīgu izkliedēšanu zemē.
  • Iekšējā sastāvdaļa: pasargā ēku no atkārtotiem zibens spērieniem un pasargā iekārtas no sprieguma pārslodzēm.
  • Zemēšanas sistēma: obligāts visa kompleksa elements, jo tā nodrošina nepārtrauktu darbību un pasargā tehnisko aprīkojumu ēkā no elektromagnētiskajiem traucējumiem.

Zibensaizsardzības uzstādīšanas izmaksas tiek noteiktas, balstoties uz padarīto darbu, kas ietver sevī: projektēšanu, montāžu, sistēmas konfigurēšanu. Tā kā aizsardzības iekārtas ir kompleksas un sastāv no vairākiem elementiem, lai novērtētu galīgās izmaksas nepieciešams ņemt vērā visu ēkas projektu. Tāpat, klientam piedāvās izvēlēties dažādas klases iekārtas. Ja Jums ir problēmas ar izvēli – sazinieties ar mūsu kompānijas Ap-Help speciālistiem. Pirms uzstādīšanas, mēs veiksim pilnu Jūsu mājas auditu, pārbaudīsim zemējumu, kontaktligzdu stāvokli un izvēlēsimies Jums kvalitatīvu sistēmu, kura būs atbilstoša visām nepieciešamajām prasībām.

Vairāk, informācijas varat iegūt pa telefonu 660-77-112.