Ugunsdzēšamie aparāti, ugunsdzēšamo aparātu apkope, ugunsdzēšamo aparātu pārbaude | aphelp.lv

Veikals

Pareiza pulverveida ugunsdzēšamo aparātu izmantošana

13.05.2017

Pulverveida ugunsdzēšamie aparāti – visizplatītākais ugunsdrošības ierīču tips. Visbiežāk to izmanto dzīvojamās ēkās, garāžās un šķūņos. Šādu ugunsdzēšamo aparātu galvenā priekšrocība ir tā, ka tie nemaksā dārgi un bieži tiek izmantoti ārkārtas situācijās, glābjot īpašumu no iznīcināšanas. Savlaicīga ugunsdzēšamo aparātu apkope, kuru veic Ap Help speciālisti, pagarina iekārtu kalpošanas laiku un ļauj nepieciešamības gadījumā izmantot to cīņai ar aizdegšanos, piedūmojumu un atklātu liesmu.

Kas ir pulverveida ugunsdzēšamie aparāti?

Pulverveida ugunsdzēšamie aparāti ir sausās ķīmiskās iekārtas, kuras ir efektīvas ugunsgrēku dzēšanas gadījumos. Sausie pulverveida ugunsdzēšamie aparāti tiek uzskatīti par visdrošākajiem, kvalitatīvākajiem un efektīvākajiem arkārtas situācijās.

Ir divu veidu ugunsdzēšamie aparāti, kuru darbības pamatā ir dažādas ķīmiskas vielas – kālija bikarbonāts un amonija fosfāts. Šis pulveris ir iepakots ģeometriskā traukā zem liela spiediena. Tādā veidā, pulveris ir uzlādēts spēcīgai strūklai, kad rodās nepieciešamība.

Amonija fosfāts, kurš atrodas ugunsdzēšamajā aparātā pulverveida formā, ir visefektīvākais, jo var nodzēst A, B un C tipa ugunsgrēkus. Šis pulveris kūst, ja liesmu temperatūra pārsniedz 350°C. Tikko amonija fosfāta pulveris nonāk kontaktā ar siltumu, tas šķīst un nodzēš liesmu.

Pulverveida ugunsdzēšamo aparātu priekšrocības

Dotā tipa ugunsdzēšamajiem aparātiem ir vairākas priekšrocības:

  • Tie ir universāli un var tikt izmantoti A, B un C tipa ugunsgrēku dzēšanai. Pulverveida ugunsdzēšamie aparāti ir efektīvi pret ugunsgrēkiem, kuros piedalās: sašķidrinātās ogļūdeņražu gāzes un acetilēns, elektroniskās iekārtas, benzīns un krāsas, plastmasa, koks, tekstila materiāli.
  • Pulverveida ugunsdzēšamo aparātu izmantošana būtiski samazina atkārtotu aizdegšanos, izveidojot biezu aizsargplēvi no nedegoša materiāla.
  • Pulverveida sastāvu īpatnības ir tās, ka tie pabeidz ķīmisko reakciju ar degvielas, skābekļa un siltuma iesastīšanos, kas ir nepieciešams ugunsgrēka attīstībai.
  • Nāciet uz Ap Help – kompāniju, kura piedāvā dažādu pakalpojumu spektru, tai skaitā tādus kā:

    • Ugunsdzēšamo aparātu pārbaude.
    • Ugunsdrošības iekārtu pārdošanu.
    • Ugunsdzēšamo aparātu apkope.

    Ap Help speciālisti tāpat palīdzēs izstrādāt ugunsdrošības dokumentāciju, sastādīt evakuācijas plānus, uzstādīt ugunsdrošos aizsargelementus dzīvojamā ēkā vai uzņēmumā.