Elektroizolācijas pretestības mērījumi, ugunsdzēšamo aparātu pārbaude, zibensaizsardzība | aphelp.lv

Veikals

Elektroizolācijas pretestības mērījumi. Procedūras īpatnības

01.06.2017

Elektrokabeļu elektroizolācijas pretestības mērījumi, elektrotīklu apkalpošanas uzņēmumu darbinieku, kuri apkalpo atrodošās zem sprieguma iekārtas, speciālā apģērba (cimdi,apavi) pretestības mērījumi – tas ir svarīgākais elements aizsardzībā pret strāvas iedarbību. Tāpat, arī zibensaizsardzība, kura pasargā ēkas, mantu no iespējamās zibens iedarbības un zaudējumu rašanās. Elektroizolācijas pretestības mērījumi – efektīvs līdzeklis diagnosticēt un noteikt iemeslus, kāpēc iziet no ierindas asinhronie elektrodzinēji un citas iekārtas.

Elektroinstalācijas pretestības mērījumu īpatnības

Konkrētā līmeņa pretestības rādījumu aprēķins notiek šādā secībā:

  • Mērāmais objekts pilnībā tiek attīrīts no netīrumiem un uz dažām minūtēm tiek sazemēts, lai novērstu kaut kādus atlikušos statiskos lādiņus (apkārtējās vides un objekta temperatūrai jābūt ne mazāk par +5 grādiem, ja nav noteikts citādi speciālās prasībās).
  • Pirms mērījumu veikšanas noteikti jāizpilda izmantojamā megommetra kontroles pārbaude. Tam tiek izmantoti īsslēguma un atvienotie vadi (pretestība pirmajā gadījumā tuvojas nulles iedaļai, otrajā tiecas uz bezgalību).
  • Elektroizolācijas pretestības mērījumi, lai novērstu mērīšanas kļūdu, jāveic ierīci novietojot stabilā stāvoklī.
  • Pēc darba pabeigšanas noteikti jāizlādē pārbaudāmais objekts, sazemējot to.

Atbilstoši esošajiem normatīvajiem dokumentiem un prasībām, lai nodrošinātu elektrodrošību nepieciešams periodiski veikt elektropretestības mērījumus speciālajam apģērbam, iekārtu izolācijai un citiem objektiem (analoģiski, kā ugunsdzēšamo aparātu pārbaude ugunsdrošības jomā). To var veikt specializētas kompānijas, kurām ir nepieciešamās iespējas un dokumentācija. Tai skaitā kompānija AP-HELP, kura atrodas Babītē, Buļļu ielā 45.

Uzņēmums specializējas jebkuras sarežģītības tehnisko uzdevumu risināšanā, kuri saistīti ar ugunsdrošību un elektrodrošību. Uzņēmuma speciālisti, kuri strādā šajā jomā daudzus gadus, gatavi projektēt un montēt zibensaizsardzības sistēmu, sniegt konsultācijas ugunsdrošības jomā. Mēs esam gatavi veikt tehnisko apkalpošanu, lai nodrošinātu iekārtu darba spējas, aizsargātu īpašumu un personāla veselību.