Evakuācijas/Avārijas apgaismojuma nepieciešamība | aphelp.lv

Veikals

Evakuācijas/Avārijas apgaismojuma nepieciešamība

10.03.2017

Evakuācijas – Avārijas apgaismojuma nepieciešamība

Avārijas apgaismojums ir paredzēts cilvēku evakuācijas nodrošināšanai galvenās energoapgādes atslēgšanas gadījumā, kas var notikt ugunsgrēka vai citas tehnogēnās avārijas laikā. Avārijas apgaismojums nodrošina minimāli nepieciešamos apgaismojuma apstākļus darba turpināšanai telpās un objektos, kurus nedrīkst atstāt bez elektroenerģijas ilgu laiku (bīstamās ražošanas, slimnīcas, lidostas, bērnu un sociālās iestādes).

Avārijas apgaismojuma veidi

Evakuācijas apgaismojums – ir avārijas apgaismojums, kas nodrošina nepieciešamos apstākļus cilvēku evakuēšanai vai neatliekamo darbu pabeigšanai (tiek uzstādīts pie izejām un ugunsdrošības līdzekļiem).

Rezerves apgaismojums – ir avārijas apgaismojums, kas veido iespēju turpināt darbu normālajā režīmā vai droši to pabeigt.

Paaugstinātās bīstamības ražošanas zonu apgaismojums – ir avārijas apgaismojums, kas nodrošina drošības apstākļus, veicot potenciāli bīstamos darbus un turpinot normālu tehnoloģisku procesu.

Pretpanikas apgaismojums – evakuācijas apgaismojuma veids, lai novērstu paniku un nodrošināt cilvēku drošu piekļuvi pie evakuācijas ceļiem.