Drošības sistēmas, ugunsdrošās durvis, koksnes antipirēns | aphelp.lv

Veikals

Ugunsdrošības sistēmas organizēšana pasākumos

29.08.2016

Nav svarīgi, kāda mēroga būs pasākums vai vieta, kur tas notiks, vienmēr eksistē ugunsgrēka risks. Ja Jūs plānojat un izstrādājat rīcības plānu, lai paaugstinātu pasākuma ugunsdrošību – Jūs nesat lielu atbildību. No tā, cik efektīvas būs drošības sistēmas, cik rūpīgi Jūs izvēlēsieties aprīkojumu, būs atkarīgas dalībnieku dzīvības un veselība, objekta un mantas saglabāsana. Nāciet uz AP-HELP, ja gribat būt pārliecināti par to, ka svētki vai seminārs noritēs bez starpgadījumiem.

Ugunsdrošības pasākumi

Darbības, kuras vērstas uz ēku un objektu ugunsdrošību, var būt visdažādākās. Drošības sistēmas izstrāde nozīmē, ka Jūs pievēršat paaugstinātu uzmanību ikvienai detaļai. Piemēram, ja tiek plānota skatuves montāža, pārliecinieties, ka tiek izmantots koksnes antipirēns un citi ugunsdrošības sastāvi. Ja pasākuma dalībnieki tiks izvietoti viesnīcu ēkās, sekojiet, lai katrā stāvā būtu ugunsdzēšamie aparāti un cits mūsdienīgs ugunsdrošības aprīkojums. Pievērsiet īpašu uzmanību speciālu ugunsdrošības zīmju izvietošanai, kā arī izstrādājiet evakuācijas plānu uguns izplatīšanās vai piedūmojuma gadījumā.

Individuālā pieeja

Drošības sistēmas var būt dažādas. Tās vai citas izvēle, būs atkarīga no tā, kur tiek organizēts pasākums. Telpās, piemēram, tiks izmantoti visdažādākie instrumenti, uzstādītas ugunsdrošās durvis, konstrukciju apstrādē jāizmanto koksnes antipirēns, kā arī jāizstrādā plāni ārkārtas situāciju novēršanai. Ja pasākums notiek brīvā dabā, no ugunsdrošības viedokļa, to organizēt būs daudz vienkāršāk. Taču neatkarīgi no tā, kur notiks svētki, galvenais Jūsu darbības rezultāts – ugunsdrošības aizsardzības pastiprināšana un atbilstošas stratēģijas un taktikas izstrāde.

Atbildība

Iekšējai un ārējai ugunsdrošības kontrolei pasākuma laikā jānozīmē atbildīgā persona, kā arī jāizveido ātrās reaģēšanas brigādes. Ja tiek plānots, ka būs daudz cilvēku, pievērsiet uzmanību ātrās reaģēšanas mobilajām sistēmām. Tās darbojas bez kļūdām, samazina ugunsgrēka iespējamību vairākas reizes, kā arī aizdegšanās gadījumā sekmē tā nodzēšanu.

AP-HELP – individuāla drošības sistēmas izstrāde pamatojoties uz to, ka tiek izmantotas:

  • Speciālas zīmes.
  • Montētas ugundrošās durvis.
  • Tiek izstrādātas drošības tehnikas instrukcijas.