Ugunsdrošības zīmes, zibensaizsardzība, ugunsdzēšamo aparātu pārbaude | aphelp.lv

Veikals

Krāsu risinājumi ugunsdrošības zīmēs

14.08.2016

Uzstādot aizliedzošās, brīdinošās un citas ugunsdrošības zīmes, uzņēmuma vadītājs netiek atbrīvots no citu pasākumu veikšanas, kas saistīti ar ugunsdrošību objektā. Svarīga ir savlaicīgi veicamā ugunsdzēšamo aparātu pārbaude, instruktāžu veikšana un citi pasākumi, kas saistīti ar primāro vai papildus apmācību darbiniekiem, par to, kā uzvesties objektā un kā reaģēt ugunsgrēka gadījumā. Bez tam, ugunsgrēks uzņēmumā var izcelties, ja nav pilnvērtīga zibensaizsardzība, tātad arī šai sistēmas organizēšanai ir jāvelta pienācīga uzmanība.

Zīmju krāsu īpatnības

Iepazīties, izvēlēties un iegādāties ugunsdrošības zīmes par izdevīgu cenu, var AP-Help katalogā. Šādas zīmes cita no citas atšķirās ar krāsu risinājumu, kas tiek noteikts izvietotajā informācijā.

Ir šādas krāsu kombinācijas:

  • Sarkanā ar kontrastējošo balto.
  • Dzeltenā ar kontrastējošo melno.
  • Zaļā ar kontrastējošo balto.
  • Zilā ar kontrastējošo balto.

Sarkanās ugunsdrošības zīmes brīdina par tūlītēju briesmu iespējamību vai norāda par ugunsdzēsības aprīkojuma izvietojumu, ugunsdzēsības līdzekļiem, utt. Tāpat tās izmanto, lai aizliegtu konkrētas darbības, kuras zīmes uzstādīšanas vietā var izraisīt ugunsgrēku.
Dzeltenās zīmes brīdina par bīstamās situācijas iespējamību un pieprasa mobilizēt uzmanību un piesardzīgu uzvedību.

Zaļās zīmes ir norādošās (evakuācijas un pirmās palīdzības zīmes). Tās norāda drošās darba vietas un evakuācijas izejas, kā arī aptieciņu un pirmās palīdzības sniegšanas līdzekļu uzglabāšanas vietas.
Zilās zīmes ir rīkojuma zīmes. Tās pieprasa veikt noteiktas darbības, lai nodrošinātu pienācīgu drošības līmeni.

Profesionāla pieeja ugunsdrošības darbībai

AP-Help, kas ir vadošais Latvijas specializētais ugunsdrošības uzņēmums, piedāvā plašu pakalpojumu klāstu, kuri saistīti ar ugunsdrošības nodrošināšanu objektos. Mūsu speciālisti veic auditu, sistēmu projektēšanu un montāžu, apstrādā konstrukcijas pret aizdegšanos, kā arī tiek nodrošināta zibensaizsardzība un ugunsdzēšamo aparātu pārbaude.

Mēs iesakām iepazīties ar mūsu interneta veikala kataloga piedāvājumiem. Šeit ir tikai augstas kvalitātes preces, no drošiem ražotājiem, kuru produkcija ir pieprasīta daudzās Eiropas valstīs.