Ugunsdrošības zīmes, ugunsdzēšamie aparāti, ugunsdrošības inventārs | aphelp.lv

Veikals

Ugunsdrošības zīmes. To veidi un īpatnības

12.07.2016

Ugunsdrošības zīmes izmanto, lai norādītu cilvēkiem uzvedības noteikumus noteiktā vietā, lai novērstu ugunsgrēka izcelšanos. Šādas zīmes, kā arī pārējais ugunsdrošības inventārs, tiek piedāvāti plašā assortimentā firmas AP-HELP katalogā.

Pastāv 4 tipu zīmes:

  • Brīdinošās.
  • Aizliedzošās.
  • Rīkojuma.
  • Ugunsdrošības norādošās zīmes.

Zīmju īpatnības

Brīdinošās zīmes izskatās kā dzeltens trīsstūris ar vienu stūri uz augšu. Trīsstūrim ir melna maliņa un simbols, kurš informē par noteikta veida bīstamību.

Rīkojuma zīmes pieprasa izpildīt noteiktu darbību: uzvilkt cimdus, masku, aizsargbrilles, utt. Tās izskatās kā zils aplis ar nepieciešamās darbības simbolu baltā krāsā.

Aizliedzošās zīmes norāda uz konkrētām darbībām, kuras dotajā vietā ir aizliegtas. Pretējā gadījumā ir aizdegšanās risks. Šādas zīmes ir apaļas formas, balts fons ar sarkanu maliņu un slīpu strīpu, un aizliedzošās darbības simbolu melnā krāsā.

Norādošās zīmes nepieciešamas, lai informētu cilvēku par evakuācijas ceļiem, ugunsdrošības inventāra glabāšanas vietu, pirmās palīdzības līdzekļiem, tāpat, kur atrodas ugunsdzēšamie aparāti. Šādas zīmes ir taisnstūra vai kvadrātveida formas zilā, sarkanā vai zaļā krāsā ar baltu simbolu.

Uzvedība tumsā

Atkarībā no materiāla, no kura tās ir izgatavotas, ugunsdrošības zīmes var būt:

  • Nespīdošas.
  • Fotoluminiscējošas.
  • Gaismu atstarojošas.

Nespīdošās – ir visvienkāršākās. Tās ir redzamas tikai tad, ja objektā ir dabīgais vai mākslīgais apgaismojums.

Fotoluminiscējošās spīd tumsā, kad vairs nedarbojas mākslīgais vai dabīgais apgaismojums.

Gaismu atstarojošās zīmes ir redzamas tumsā (intensīvi spīdošas), ja uz tām novirza gaismas kūli no novērotāja puses. Ja gaisma būs no citas puses, šādas zīmes nebūs spīdošas.

Kompānijas AP-HELP preču assortimentā ir visu veidu ugunsdrošības zīmes. Lai iepazītos ar assortimentu un izvēlētos nepieciešamo variantu, lūdzam atvērt mūsu mājas lapas atbilstošo sadaļu. Tāpat, mēs nodarbojamies ar dažāda ugunsdrošības inventāra, piemēram: ugunsdzēšamie aparāti, dūmu un siltuma detektori, dūmu barjeras, utt., pārdošanu.